Не тільки салат: стейк із молодої капусти з м'ясним фаршем для вечері
Не тільки салат: стейк із молодої капусти з м'ясним фаршем для вечері

Не тільки салат: стейк із молодої капусти з м'ясним фаршем для вечері

З молодої капусти можна готувати не лише салати, а й перші страви, закуски і навіть робити стейки. Якщо хочете отримати оригінальну страву для вечері, достатньо взяти лише капусту та курячий фарш зі спеціями.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та простого у приготуванні стейку з молодої капусти з м'ясним фаршем.

Інгредієнти:

  • молода капуста (2 пластини)
  • 2 ч. л. олії
  • 250-300 г фаршу (у мене з курячого філе)
  • 0,5 невеликої цибулини
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сіль, спеції (паприка, сушений часник, перець за смаком)
  • 1-2 помідори
  • 100-150 г сиру

Спосіб приготування:

1. Молоду капусту наріжте на круглі пластини товщиною 1,5-2 см, перекладіть у форму для запікання, змастіть оливковою олією та посипте сіллю.

2. Фарш змішайте з нарізаною цибулею, сіллю та спеціями. Додайте сметану і томатну пасту, все добре перемішайте.

3. Викладіть фарш на капусту та рівномірно розподіліть, запікайте 30-35 хвилин при температурі 180°С.

4. Викладіть зверху помідори, змастіть їх сметаною та присипте тертим сиром. Запікайте ще 15-20 хвилин при температурі 180 С.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Квашена капуста "Пелюстка"
  • Цвітна капуста під соусом бешамель
  • Тушкована капуста з ковбасками
Источник материала
Поделиться сюжетом